Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommer kommunen att informera om vindkraftbyggena innan beslut?

Ett beslut kommer under mars att tas av Gävlekommun om tillstyrkan eller avstyrkan av vindkraftparken efter Jungfrulusten. En fråga är om kommunen tagit reda på hur finansieringen kommer att ske. Det bolag som projekterat dessa är Svea Vind offshore. Jag tror detta bolag inte klarar denna investering ensamt. Har kommunen tagit reda vilka andra finansiärer är? Är de kineser?

Det borde höra till god ton att kommunen informerar medborgarna om detta innan detta mastodontbygge kommer i gång med kraftverk som är 350 meter höga. Platsen där dessa byggen är tänkta heter Jungfrukusten och som måste respekteras. Kommunen borde även informera oss medborgare exempelvis om det är okej att en hel döda fåglar framförallt havsörnar, kommer att bli följden av bygget, förstörda fiskevatten med mera. Har kommunen fått en miljökonsekvensanalys?

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare