Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommer Microsofts serverhallar att prioriteras framför vanliga elkunder?

En fråga till Gävle Energi. Hur mycket ska serverägarna i Stackbo och Ersbo betala för elen? Redovisa för oss invånare i kommunen kilowattpriset och de fasta priserna. Tala också om vilka garantier Microsoft har vid eldrift. Har serverhallarna företräde gentemot kommuninvånarna?

Stenskottet

SVAR DIREKT:

Initialt kommer Gävle Energis elnät att förse Microsoft i Ersbo och Stackbo med el. Efterhand kommer Vattenfalls elnät att anslutas till Microsofts interna elnät, varvid leveransen från Gävle Energis elnät upphör.

De elnätspriser som gäller för denna typ av högspänningskund, är precis samma som för andra högspänningskunder och går att läsa på Gävle Energis hemsida. Denna situation gäller i Ersbo och i princip på samma sätt i Stackbo. Spänningsnivån där är dock en annan, vilket gör att dessa priser inte går att finna på vår hemsida.

På grund av elnätets allmänna utformning kommer inte Microsofts etablering att kunna få någon högre prioritet än övriga kunder. Gällande frågor angående elnätet som på lång sikt kommer att försörja Microsofts anläggningar i Ersbo och Stackbo hänvisar vi till Vattenfall Eldistribution AB som låter hälsa att även Vattenfalls tariffer finns på deras hemsida och att respektive kunds tariff bestäms utifrån vilken spänningsnivå de ansluts på.

Gävle energi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare