Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommundirektören om Åleskogaffären: Det är Moderaternas ansvar

Moderaterna förnekar sin skuld i Åleskogaffären. Man har skyllt ifrån sig och krävt att andra ska lösa ut den ifrågasatta lönesättningen, när den avsatta direktören nu tillåts behålla sin omotiverade lönehöjning oavsett duglighet, ändrad tjänst eller ansvar.

Numera är det ingen som offentligt vill förknippas med den avsatta direktören eller lönesättningen (bortsett från någon enstaka kverulant). Facket har sakliga invändningar. Men ingen känner ansvar. Den senaste granskningen i Arbetarbladet är avslöjande.

Nu framträder kommundirektören öppet och pekar ut moderaterna och särskilt två politiker som skyldig till affären, Patrik Stenvard (M) och Inger Källgren Sawela (M). Det är en ovanlig och långtgående åtgärd för en offentlig tjänsteman. Men när moderaterna väl röstats bort av väljarna - huvudsakligen på grund av just Åleskogaffären - är kommundirektören beredd att ge partiet ansvaret.

Utpekandet är å ena sidan trovärdigt, eftersom kommundirektören ska ha medverkat till att den omfattande och helt omotiverade lönehöjningen kom till stånd. Han ska nämligen själv ha undertecknat avtalet och borde därför veta hur allt gått till.

Å andra sidan kanske det bara är ett sätt att placera allt ansvar hos någon annan, nämligen moderatpartiet och främst Stenvard och Källgren Sawela, som namnges som ansvariga.

Vad är sant?

Fortsättning lär följa, när den smutsiga byk som är Åleskogaffären fortsätter att tvättas av Arbetarbladets granskningar.

Schmendrick

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare