Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen fungerade bäst när förtroendevalda hämtades ur fackföreningsrörelsen

Annons

Ordförande i Gävle Arbetarekommun, Elin Lundgren, ondgör sig över att hennes parti har andra åsikter än hon själv, men röstar efter den så kallade partipiskan. Det är att kväva debatten till men för samhället. Kan man inte framföra sina åsikter så att partikamraterna förstår det då är man illa ute som politiker.

Det är nog ingen tillfällighet att det är karriärkvinnorna som orsakat Socialdemokraternas och andra partiers medlemstapp. Det finns bevis på detta inom alla partier – både regionalt och kommunalt. I Gävle kommun finns många exempel på detta genom att försvara sina medsystrar när de orsakat miljonförluster för kommunen och regionen när de låtit tjänstemännen ta beslut som åligger politikerna. Det är ingen tillfällighet att det är kommunens beslut som förorsakat den stora satsningen som genomfördes när Lantmäteriverket flyttades till Gävle. Det går inte att slakta hönan och tro att det blir ägg ändå.

Man kan inte anställa personal som dubblerar lösningar på problemen eller lägga ned flygfält och bygga nya så användarna lär flytta till annan ort.

Nej Elin, du är högsta ansvariga både inom partiet lokalt och som riksdagsledamot. Se till att hemtjänst och vård fungerar i stället för att försöka tysta kritiken.

I Gävle är det kvinnorna som styr inom alla partier. Tyvärr har det blivit oönskade effekter av det förhållandet. Att smeka felande tjänstemän och politiker på ryggen har motsatt effekt.

Kommunen fungerade bäst när förtroendevalda hämtades ur fackföreningsrörelsen – då fick kommunen bästa kontakten med väljarna.

Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare