Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen ljög om planerad cykelbana

Den här insändaren skrev jag i somras, då en pojke kom utcyklande från Bergstig rakt ut på Åbyggebyvägen utan att se sig för. Som tur var skulle jag svänga upp på Bergstig, men hade jag åkt rakt fram hade det kunnat sluta illa. Därför äskade jag om farthinder för korsningen Bergstig–N Åbyggebyvägen.

Svaret på min insändare jag fick var att det skulle bli en cykelbana 2020, men nu kan jag läsa att det blir ingen cykelbana under 2020 – då vill jag ha svar på varför ni ljög för mig! Det enda jag ville att ni skulle göra var att bygga ett farthinder för att minska olycksrisken. Kostnad för detta är cirka en promille av vad Drottninggatans ombyggnad kostar. Är inte barnen värda någonting i Åbyggeby eftersom ni beter på detta viset?

Marie Grew, du påstår att markägarna är inte tillmötesgående, vad bygger du det på? Du påstår också att det blir dyrt att bygga på tomtmark, men det är bara fyra privata fastigheter det berör. Ni skyller på ägaren av 3:57, men det är tomtmark på både höger och vänster sida av vägen så kostnaden blir densamma.

Till sist har jag ett förslag: kalla berörda markägare till ett samförståndsmöte så att ni kan börja bygga en cykelbana våren 2020 som ni har lovat mig.

B Thalèn, ordförande för N Åbyggebys skifteslag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare