Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen tar oerhört lång tid på sig att klämma åt de med miljöfarligt avlopp

Annons

Har följt debatten om avlopp. Själv har jag tre fastigheter en som är ansluten till kommunalt avlopp och två som jag ansvarar för själv.

Det jag reagerar över är att kommunerna tar sån oerhörd lång tid på sig med att klämma åt de som ännu inte ens har tänkt tanken på att investera i en miljövänlig anläggning. Jag tycker det är mycket orättvist mot oss som redan gjort det för dyra pengar och under tiden åker ”de oärliga” snålskjuts och utnyttjar kommunernas tillkortakommanden.

Nu har det dykt upp ett förslag om att anläggningarna ska deklareras vart sjunde år och jag håller med belackarna nu börjar det likna något som att bygga upp en ny myndighet och det gillar jag inte.

Vilka är det som för stå för den kostnaden? Jo, just vi som redan har en fungerande anläggning och följt myndigheternas anvisningar.

Det jag är rädd för är att det blir som när villaägarna anslöt sig till kommunernas fjärrvärmeverk och helt plötsligt upptäckte sotarförbundet att det inte behövde sotas i samma utsträckning som förut och då fick de igenom att alla fritidsstugor skulle sotas och var man inte med på detta fick man ingenting på försäkringen om det började brinna. Ren utpressning kallar jag det. Rätta mig om jag har fel.

Det var en hel del kostnader som tillkom som fastighetsägaren fick bekosta innan sotaren över huvud taget satte sin fot på taket. Godkända stegar och andra attiraljer m.m. och så kommer det att bli i avloppsfrågan också men då är det entreprenörer och VVS firmor som tar högsta vinsten.

Min far och jag har alltid sotat fritidsbostaden i över 60 år och det har gått bra men nu duger det inte längre. Att anlita sotare är inte fel men det ska ske frivilligt och passa kunden tidsmässigt.

Tips till berörd kommun i avloppsfrågan, kolla omedelbart upp vilka fastigheter det gäller och utfärda en mycket hög straffavgift tills ägaren sätter spaden i jorden. Lägg inga fingrar emellan längre.

Miljösnubbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare