Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Komvux i Gävle borde satsa på bildning

En gång i tiden satsade man på bildning på Komvux i Gävle. Det gällde historia, samhällskunskap, naturvetenskap, religion och litteratur. Plötsligt satsades det på arbete istället. Man tog över Arbetsförmedlingens jobbmässor. Allt handlade om jobb istället för att förbereda de studerande för arbetsmarknaden.

För att komma in på arbetsmarknaden krävs det kompetens. Det fick man förr på Komvux, nu ska personer utan det som krävs av arbetsgivarna söka jobb som de inte är kvalificerade för. Att satsa på bildning istället för jobbmässor är i längden bra för Gävle.

Det absolut värsta var att man bedrev distansutbildning i viktiga ämnen som samhällskunskap och historia. Inga lektioner alltså. I dessa ämnen krävs samtal som är livsviktiga för Sverige. Betänk att demokratin bara funnits i ungefär 100 år och att varje ny generation måste vinnas för demokratin. Tänk på det du som är ansvarig för vuxenutbildningen i Gävle.

F.d. Komvuxpedagog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare