Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Korttidsboendet på Bergmästargården behövs

Jag hörde att korttidsboendet på Bergmästargården ska stängas. Hur tänker ni? Jag vet inte hur jag hade klarat mig utan det.

För något år sedan var min pappa svårt sjuk och låg på intensiven, samtidigt behövde min mor ständig tillsyn, hon är dement och klarar inget själv. Jag fick sova bredvid henne, för att hon skulle vara lugn. Efter någon vecka fick hon plats på korttids. Detta gjorde att jag som själv är deltidssjukpensionär kunde slappna av lite, och inte vara på helspänn hela tiden. Jag fick tid till att besöka pappa utan att mamma var med. Även om jag också såg till att mamma fick besöka honom.

Korttidsboendet gav mig andrum, jag var trygg när hon var där.

När pappa kom hem igen efter en månad fick han några dagar hemma innan hon kom tillbaka hem. Extra hemtjänst, larm eller kameraövervakning hade inte varit någon hjälp - det mamma behövde var mänsklig kontakt. Hon trivdes på boendet och både jag och pappa kände oss trygga med den omsorg hon fick där.

Något år senare behövde pappa opereras och blev kvar på sjukhuset en vecka. Även denna gång fick mamma bo på Bergmästargården. Korttidsboenden behövs – både för anhöriga till den som är inlagd på sjukhus och för de som behöver mellanlanda innan de kommer hem.

Utan korttidsboendet hade jag troligen blivit helt sjukskriven en längre tid. Nu kunde jag gå tillbaka på deltid relativt snabbt. Med enbart hemtjänst hade min pappa inte orkat så länge som han gjorde. Mamma bor nu på ett boende, och pappa bor kvar hemma.

Bekymrad anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare