Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Krisen är här – snabbutbilda personalen i omsorgen

En utbildningsinsats för omsorgspersonalen i Gävle är, om man lyssnar på regionens smittskyddsläkare, avgörande för att de äldre som är beroende av omsorg ska undslippa att smittas av covid-19. Och utbildningen behöver ske skyndsamt. Folkbildningsrådet beviljar medel (totalt fyra miljarder/år) till bland annat folkhögskolor, och i övrigt även till bildning för att sprida kunskap i hur man agerar i kris och för att stärka krisberedskapen.

Häromveckan pågick också den årliga informationskampanjen i krisberedskap från MSB. Det kanske är dags att damma av gamla beredskapsplaner nu, och uppdatera vari det brister.

Ge regionens folkhögskolor i uppdrag att snabbutbilda personalen inom äldreomsorgen. Hemvärnet och militären kan nog också bistå för att organisera det hela så vi på bästa sätt räddar våra sköraste svenska medborgare som annars riskerar att dö.

Riskgrupper

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare