Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kvintetten öppnar upp för omtag i närvårdsfrågan

Annons

Svar till Uffe Skribent: När första liggsåret kommer – då kostar det för kommunen

Jag som ordförande i utskottet arbete och omsorg i Tierps kommun är mån om att kommuninvånarna ska ha tillgång till en effektiv och nära vård på hemmaplan. Den vård som inte kräver högspecialiserad sjukvård ska ske nära. Det kan endast uppnås i samverkan med regionen med direktinläggningsplatser utifrån rätt vårdnivå, det är närvård.

Det avtal om närvårdsplatser som nu sägs upp har inte fungerat optimalt och platserna har till stor del nyttjats som akutgeriatriska platser. Vårdnivån kan då anses vara regionvård, vilket innebär att kommunen finansierat annan huvudmans verksamhet.

Kvintetten öppnar nu upp för omtag i närvårdsfrågan som ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag tillsammans med alliansvänner drev den frågan förra gången alliansen styrde landstinget. Uppsägningen av närvårdsavtalet skapar nu förutsättningar för att snabbt komma in i en ny lösning för kommuninvånarna. Kommunens beslut är att arbeta vidare med att etablera en gemensam närvårdsavdelning utifrån projektet Vårdcentrum. Det är att ta ansvar för skattebetalarnas pengar.

Åsa Sikberg, ordförande i utskottet arbete och omsorg, Tierps kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare