Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lär er reglerna för bus eller godis!

Annons

Vill bara påpeka för dem som sparkade och bankade på min dörr (Lillhagen, Bomhus) den 31 oktober på kvällen, att ni bröt mot reglerna för bus eller godis! Som ni lät så skulle jag anta att ni var äldre tonåringar och inte yngre barn med föräldrar i släptåg. Kan ju vara därför ni bankade och sparkade på min dörr, för ingen vuxen följde med er runt i kvarteret.

Man får faktisk inte ringa på varenda dörr för att tigga godis. Alla dörrar där utebelysningen är släckt säger klart ifrån att man får inte ringa på! (Så lampa som tänds av rörelsesensor gills inte som tänd). Detta betyder även att man inte får busa med dem för att man inte får godis där. Så släckt lampa betyder att du skall gå förbi dörren utan att knacka på.

Vandalism är inte bus! Det är inte okej att påföra materiella skador och dölja det under bus. Det är fortfarande ett lagbrott. Så sparkar på en dörr kan klassas som brott.

Bus skall vara roligt! Man skall kunna skratta av det. Bus kan vara fisklina fäst i fönsterbrädan och en liten bit sudd på så det piper, linda in en liten buske i toapapper och annat som inte ger materiella skador. Och det får heller inte vara bus som gör att en människa skadar sig.

Jag kanske ska vara tacksam att ingen spottade på min dörr eller kastade äpplen på dörren och husfasaden, för det har hänt under andra år under halloween. Alla gånger har ytterbelysningen varit släckt och ingen dekoration med pumpa och annat har gett er rätten att vandalisera min bostad för ni inte fick något godis.

Stör ej!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare