Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lärare, vill ni ha pigga elever – sluta ge ut läxor!

Annons

När jag slutar skolan ska jag ta mig hem, ryggsäcken är full av läxor. Jag är redan trött efter skolan och blir inte mindre trött av att cykla hem, när jag sedan kommer hem så måste jag sätta mig ner, göra läxor och plugga till prov.

På fem dagar går jag i skolan 31 timmar, räcker inte det? Jag tycker vi borde få en läxfri skola, jobb gör vi i skolan, inte hemma. Om vi får massor av läxor blir eleverna trötta och kan inte fokusera på lektionerna, men utan läxor kan de fokusera på proven och fritiden. Jag vet att vissa elever tycker att det är skönt att kunna jobba lite hemma, men om vi tar bort läxorna kan de plugga extra mycket på proven istället.

Många elever blir väldigt stressade över alla prov och läxor. Proven är väldigt viktiga för betygen, men läxorna är inte lika viktiga, därför kan läxorna tas bort. Om läxorna tas bort får vi mer tid till annat, som att koncentrera sig på lektionerna, plugga till prov eller vara med kompisar. Det finns många som tränar någon sport på fritiden men de hinner inte träna så mycket som de egentligen vill, och det är för att de måste göra läxor. Mindre läxor leder till mindre stress som leder till bättre fokus på lektionen som i sin tur leder till bättre betyg och det leder i slutändan förmodligen till ett bättre jobb.

Så till alla lärare där ute, om ni vill ha pigga elever som kan koncentrera sig på lektionerna så snälla SLUTA ge ut läxor!

Stressad elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare