Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt arbetslösa och föräldralediga ha sina förskolebarn hemma

Uppmaning till Gävles politiker.

Det har blivit tydligt nu att förskolor och grundskolor inte kan stänga på grund av att de som arbetar inom viktiga samhällsnyttiga funktioner som exempelvis vården ska kunna fortsätta arbeta under krissituationer. Det visar på ett annat intressant fenomen, att förskollärare och grundskollärare och personal inom andra viktiga områden är underbetalda då de utför arbeten som kräver att de arbetar när andra är sjuka, trots att en ökad lön skulle göra att fler vill arbeta inom dessa yrken och situationer som den nu rådande inte skulle bli så ansträngd.

För att underlätta inom förskolan bör därför regionens och närliggande kommuners politiker besluta att föräldralediga i första hand och arbetslösa i andra hand inte får ha sina barn på förskolan, vilket i förlängningen underlättar för de andra inom samhällsnyttiga yrken som kan fortsätta utföra sitt arbeten. Även de inom förskolan kommer bli sjuka och därför kommer det fattas personal.

Robban

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare