Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt inte pengarna hindra en från att leva sin dröm och dansa

Allt kostar: tävlingar, dräkter, bensin, danskurser och licens kostar. Alla har inte råd. Jag går på tävlingsdans och hela tiden dras det massor med pengar. Pengar hit och pengar dit. Det är alldeles för dyrt och borde bli billigare.

Discodans är en dyr sport. En dräkt kostar mellan 2 000-12 000 kronor beroende på vilken nivå man tävlar i. Om man är högre upp i nivå blir dräkterna dyrare. Jag tror verkligen inte att någon förälder vill betala så mycket för att sitt barn ska passa in och ha den snyggaste dräkten. Dräkterna är dyra men om resten av alla kostnader var billigare skulle vi ha råd med dessa dräkter.

Ni kanske tänker "men snälla, alla sporter är dyra". Jämför med fotboll: då betalar man för en termin och ett par fotbollsskor. En termin inom fotboll kostar 700 till 800 kronor. För oss kostar det ungefär 1 500 kronor per termin och mer avgifter som till exempel tävlingar under hela terminen.

Dessutom om det var billigare skulle flera människor kunna gå på dans och bli mer aktiva. Sen kan man ju också välja att gå på en annan sport. Men om man verkligen brinner för dans då? Vad gör man då?

Problemen kan lösas. Tävlingarna borde inte kosta så mycket. Danskurserna borde också kosta mindre. Men klubben måste ha pengar. De måste betala danslärare och Sveriges dansorganisation (SDL). Klubben borde få bidrag av staten, klubbar inom andra sporter får det.

Så snälla låt alla som vill tävlingsdansa få dansa. Låt inte pengarna hindra en från att leva sin dröm och dansa!

Matilda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare