Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt oss slippa partipolitik om vårt döende

Annons

Allt är inte politik. Vi kommer alla att dö, det hör till de få saker som är säkra här i livet. Nu ska till och med den här frågan bli föremål för våra kära politiker, som vill ha konflikt och kiv om även vårt döende, det mest privata.

LÄS MER: Inget hospice i Gävle – oppositionen kritisk

LÄS MER: Rapport avslöjar brister i vården av döende – nu kommer nya krav på hospice i Gävle

För närvarande bråkar Centerpartiet i regionen med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Ett råkurr inom det som en gång var Alliansen. För många av oss andra seglar deras interna kivande över huvudet. Politikerna slänger omkring ord och begrepp som säkert är hämtade från sjukvården, men som det är tveksamt om politikerna behärskar. Eller vad sägs om följande katalog: ”de palliativa vårdformerna”, ”brytpunktssamtal”, ”allmän palliativ vård”, ”specialiserad palliativ vård”, ”trygghetsplatser” och ”hospice”. Tala om förlorad markkontakt!

Allt politiskt kattrakande med tjusiga ord, slutar ändå tydligen i att det ena politikerlägret med M, L och KD vill bygga ett nytt hus i just Gävle, medan det andra lägret (C) tycker att det är orimligt att använda Sandvikenbornas, Hoforsbornas och Ockelbobornas skattepengar för att förse Gävleborna med ett splitter nytt hus vid just Gävle sjukhus.

Amatörer som uppträder med lånta fjädrar och fina begrepp, som låtsas kunna något om medicinsk vetenskap, väcker inte respekt. Röstfiska någon annanstans än i livets slut, tack.

Låt sjukvårdspersonalen hjälpa oss när det är dags att ta farväl, oavsett var vi dör. Våra skattepengar ska användas till just det, men inte till skrytbyggen i Gävle.

Azrael

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare