Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lev som du lär, Lars Beckman!

Annons

Är Lars Beckman (M) på riktigt? En man som drar in i enbart riksdagslön ca 67 000/mån och för några månaders sen klagade över att han fick betala porto på 9 kr! Han vill införa minijobb i Gävleborg på försök, 4 500 kr/mån för 15 timmars jobb, det räcker inte ens till hyra för de flesta, men då ska man ta mer jobb och så finns det bostadstillägg – ja, om man har sjukersättning eller aktivitetsersättning.

LÄS MER: Beckmans nya förslag: Ge gävleborgare enkla jobb – för 4 500 kronor i månaden

Han hänvisar till Tyskland, enligt en artikel i SVT har det visat sig att det har blivit en organiserad löne- och social dumpning i många branscher, och de som har flest minijobb är kvinnor. De som har män som kan hjälpa till klarar sig hyfsat, men för övriga är det tufft. I samma artikel kan man läsa ".... en färsk rapport från organisationen OECD är Tysklands tillväxt inte hållbar eftersom den delvis baseras på sänkta löner och enkla jobb som mest går till kvinnor".

Att arbetslösheten minskar ser bra ut i statistiken, men i verkligheten vad det gäller bidrag och fattigdom blir det inte bättre. Och kan man inte klara sig på minijobb, så söker man socialbidrag. Det måste vara lätt för Lars Beckman att slänga ur sig vad som helst med de alla förmåner han förmodligen har.

Sänk din egen lön, eller sänk lönen för vissa tjänstemän, ingen nämnd ingen glömd!

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare