Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lundin har fel – fria bussresor för äldre gäller i hela kommunen

Svar till Per-Olov Lundin (S): Det ska väl vara lika för alla med fria bussresor?

Socialdemokraten Lundin förstår inte pensionärerna som klagar på förslaget att ta bort de avgiftsfria resorna för pensionärer bosatta i Gävle kommun. I insändaren påstår Lundin att de fria resorna inte gäller de som bor i Norrsundet, Hedesunda och andra orter i kommunens ytterområden. Det är enligt Lundin ett argument för att avskaffa dessa.

Nu är det så att detta påstående är helt felaktigt eftersom de avgiftsfria resorna för +65-pensionärer sedan januari 2013 omfattar alla boende i kommunen och gäller för resor inom hela Gävle kommun. De avgiftsfria resorna gäller vardagar mellan 9.00 och 15.00. Det Lundin beskriver är situationen före 2013 innan Vänsterpartiet lyckades att få igenom att de avgiftsfria resorna skall gälla även i kommunens ytterområden.

Jag har varit Vänsterpartiets ledamot i Tekniska nämnden sedan 2011 och sedan i Samhällsbyggnadsnämnden sedan 2015. Den första frågan jag tog itu med var just att få de fria resorna att omfatta alla boende +65 pensionärer, det vill säga även de som bor i kommunens ytterområden. Det tog två år innan denna förändring kunde genomföras. Från början var jag helt ensam i Tekniska nämnden om detta och motståndet var stort i nämnden. Efter denna förändring har det varit en mycket uppskattad förmån för +65-pensionärerna och jag kommer att kämpa för att de avgiftsfria resorna skall vara kvar även i fortsättningen.

Stefan Pettersson, Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare