Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lyssnar inte politikerna på befolkningen längre?

Vad är det som gör att Gävles politiker inte lyssnar på sakkunskap och medborgare längre? Tidigare var politikerna mer förståndiga – tänker på Håkan Westlund när han var kommunalråd. Alla beslut var väl inte så bra, men så dåliga som de är nu var det i alla fall inte.

Aktuella fall nu är kritik som har kommit från revisorerna om att bygget av Microsofts anläggning gick alldeles för fort. Majoriteten beslutade även att en tank med 220 000 liter olja skulle förvaras på vår vattentäkt för en transformator som skulle vara reservaggregat till Microsoft. Som tur är säger Länsstyrelsen nej. Inom parentes sa politikerna nej till ett åkeri för att de var rädda att olja skulle läcka ut. Logiken? Är det bra med denna typ av politiker.

Vindkraftverken direkt utanför vår kust slår alla rekord. Där lyssnar man inte heller på någon annan än Svea vind. Före kommunfullmäktigemötet i mars sa då majoriteten, vi har bestämt oss. Varför har inte frågan ställts till Svea vind att de bygger längre ut? Tanken slår en: har de lovat bolaget något?

MP är säker på att Svea vind kommer tillbaka med ny ansökan som är kompletterad. Jag är säker på att de drog tillbaka sin ansökan för att om det hade det blivit ett nej på fullmäktige den 18 maj hade frågan varit borta från dagordningen. Vet inte om MP förstått att det var skälet. Nu får Svea vind lite mer tid att övertala V.

Jag ställer en fråga som jag ställt tidigare varför inte bygga längre ut eller varför inte bygga utanför Tysklands och Polens kuster?

Stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare