Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Magnus Höijer har inte koll på läget för Familjestödet

Svar till Magnus Höijer som uttalar sig i artikeln "Populärt familjestöd hotat på nytt".

Magnus verkar inte ha riktig koll på läget. På fredagen fick personalen på Familjestödet reda på att deras verksamhet helt skulle läggas ner från onsdagen veckan efter. Efter att de själva begärt ett möte ändrades beslutet till det som idag råder. Kanske skulle de ha lyssnat lite mer på personalen?

Är det så att socialtjänsten valt att placera barn när ekonomin varit god för att spendera pengar och att de nu behöver tas hem när ekonomin tryter?

Ja, enligt Magnus. För nu ska det sparas pengar! Personal ska packa ihop och barn ska hem. Chefer kallas till obligatoriska möten med kort varsel. Munkavle på. Toppstyrning à la Svante på G.

Visst finns det barn som kan tas hem. Men det är av humana skäl, inte ekonomiska som gör att de ska tas hem.

Här får du hjälp med ett klokare pressmeddelande Magnus:

"Välfärd Gävle kommer under en tid att stänga Familjestödets verksamhet. Detta eftersom vi bett våra medarbetare att se över de ärenden där barn idag inte bor med sina föräldrar men som med rätt stöd kan flytta hem igen. Vi väljer därför att fokusera vår verksamhet på just detta, att låta barn komma hem till sina föräldrar. Vi förstår att det kan ställa till det för dem som idag nyttjar vår stödverksamhet. Vi kan idag inte säga om den åter kommer att öppna efter stängningsperioden."

Sen kan ni banta den verksamheten du får för politiken, men att jobba med de utsatta grupperna är klokt. Att ge generellt stöd har typ ingen påverkan.

Socialtjänstanställd, inte välfärdsanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare