Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Målet är att den sjuka ska tillbaka till jobbet

Annons

Svar till "Besviken kommuninvånare": Älvkarleby kommun måste ta ansvar för de långtidssjukskrivna

Hej!

Att vara sjukskriven under lång tid är alltid en utsatt och jobbig situation, oavsett vad det beror på.

Jag kan förstås inte uttala mig om just din situation, men jag kan försäkra dig att arbetsgivaren alltid värnar om att medarbetarna ska må bra och kunna utföra sitt jobb. Vi har dessutom enligt Arbetsmiljölagen ett långtgående ansvar för att rehabilitera och ta hand om långtidssjukskrivna medarbetare. Det spelar alltså ingen roll hur budgeten ser ut.

När en medarbetare blir långtidssjukskriven ser vår process likadan ut, oavsett vilken tjänst eller funktion det gäller. Den processen ska alla följa.

Vi gör en handlingsplan tillsammans med den som är sjuk och även i samarbete med t ex Försäkringskassan och företagshälsovården. Målet är alltid att personen ska komma tillbaka till jobbet, men innehållet är förstås individuellt och anpassat för att fungera så bra som möjligt för den som planen gäller.

Om du är missnöjd med arbetsgivarens sätt att ta ansvar föreslår jag att du kontaktar ditt fackliga ombud.

Du är också alltid välkommen att kontakta någon av oss på HR-avdelningen så hjälper vi till. Du når oss säkrast via växeln, 026-830 00.

Johan Köhler, tf. HR-chef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare