Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Män och kvinnor ska kunna ha samma jobb

Kommentar till "Maj-Lis, 89, tvingas klä av sig framför män om hon vill duscha – nu JO-anmäls kommunen"

I alla tider har vi män blivit tvättade, duschade, fått katetrar, fingrar uppkörda i rumpan av kvinnliga sköterskor och läkare. Vad är problemet? Skall vi män kräva att bli omskötta av enbart män i fortsättningen?

Det handlar inte om ett möte mellan man och kvinna med något annat syfte än om att få nödvändig omsorg när man inte längre klarar av det själv. Om nu kvinnan i fråga vägrat dusch av en man och förfasar sig över att inte ha fått duscha på tre veckor, kanske hennes dotter, som uttalat sig i ärendet, kunnat hjälpa sin gamla mamma istället för att hjälpa henne klaga.

Hur klarar en sådan kvinna ett besök hos läkare, gynekolog, mammografi? är det alltid enbart kvinnor i dessa yrken?

Vad hände med jämlikhetstänket? Män och kvinnor ska kunna ha samma jobb, men då får vi inte diskriminera en manlig sjuksköterska eller vårdare. Det borde väl ändå vara det faktum att man får hjälp när man behöver som är det primära.

ML

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare