Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Människan är en grym ras som vanvårdar andra djur

Kommentar på "Dags att stänga minkfarmerna!"

Inte visste jag att vi hade så många minkfarmare i Sverige. Trodde det var helt förbjudet eller så olönsamt att verksamheten hade upphört.

När min mor dog visade det sig att hon av någon anledning hade två minkpälsar som jag försökte göra mig av med, hon använde nästan aldrig plaggen. Hon vågade inte gå ut med dem sa hon eftersom hon skulle få en hop djurrättsaktivister efter sig. Hur som helst var det ingen som ville köpa så jag försökte ge bort pälsarna men ingen ville ha så troligtvis eldades de upp! Jag minns inte.

Jag håller helt med organisationer som kämpar för djurens bästa att minkfarmarna ska förbjudas. Med åren har jag blivit mycket blödigare, jag kan inte se djur i fångenskap längre, att människor dessutom betalar inträde för att se dessa är absurt. Gäller alla sorters djur. När man läser om vanvårdade djur blir jag så illa berörd att jag knappt kan sova. Sedan att de som avslöjas för vanvård knappt får några straff är en fullständig skandal.

Så här reagerade jag inte när jag var ung men det har utvecklats successivt med stigande ålder. Människan är en grym ras, synd att vi är så pass intelligenta att vi gett oss rätten att bestämma över och behandla andra däggdjur på detta vidriga vis.

Loffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare