Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Miljöpartiet går bort sig igen med etanolen – och lurar med sig C och KD

Miljöpartiet kom på den briljanta idén att satsa på etanolbilar – igen.

Detta är ju helt vansinnigt, etanoldrift var inte ens en bra idé för 12 år sen när miljöbilspremien infördes i Sverige. Det tog inte lång tid innan forskningsrapporterna haglade in som fastslog att den totala nyttan för koldioxidutsläppen var sämre än noll, av olika anledningar. Slutsatsen som i stort sett alla forskarrapporter är överens om är att den skövling av skog för att få odlingsbar mark till grödor för tillverkning av etanol är förödande för den totala mängden växthusgaser. Detta är ännu ett exempel på att miljöpartister lever i en bubbla där man förespråkar sånt som låter bra och får dem att må bättre, men inte har någon som helst, eller faktiskt negativ, inverkan på klimatet.

Ett annat exempel på detta är nedstängning av fullt fungerande kärnkraftverk här i Sverige, med påföljden att motsvarande mängd el måste produceras med kol någon annanstans, men det är ju utanför deras bubbla, så det spelar ingen roll för dem. Att MP fått med sig C och KD på etanolförslaget är synnerligen förvånande. Hoppas verkligen att de andra partierna sätter ner foten ordentligt och avstyr denna galenskap!

Anders Karlsson, Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare