Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Minnet är kort – varför pratar ingen om hur farliga småbilar är?

Tycker inte det var så många år sedan det var klappjakt på små personbilar. De var livsfarliga, krockade de med ett större och tyngre fordon dog de som satt i den mindre bilen sas det. Gjorde de en snabb undanmanöver välte bilen på grund av att den var kort och hög och tyngdpunkten låg fel, så gick snacket bland journalisterna och politikerna då.

Nu är det precis tvärt om, nu går jakten på stora bilar, så kallade "suvar”. Mycket handlar om ren och skär avundsjuka som det så ofta gör i detta Janteland.

Journalistkåren är inte sen att koppla på trots att det numera handlar om politik och klimatsubventioner. Nu är trafiksäkerheten som bortblåst, ingen nämner detta. Man bara tittar snett på grannen som byter sin nästan nya tjänstebil till en ny glänsande och ännu större SUV som vi övriga skattebetalare subventionerar. Blodtrycket stiger och grannsämjan ligger på bottennivå.

Miljöpartiet hoppar från tuva till tuva och verkar inte förstå att vad de ställt till med. Några fler anhängare kanske de har lyckats lura till sig med sin klimatnoja.

Som sagt, vart tog frågan om trafiksäkerheten vägen?

Det är bara klimatet som motorjournalisterna förstår sig på numera. De vågar inget annat, de blöter fingret och kollar från vilket håll det blåser. Alla gör det samtidigt, ingen vågar sticka ut. Som utomstående åskådare är det intressant att beskåda detta drama. Hur ska detta sluta?

Eoq

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare