Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Moder Jord orkar inte med oss

När krisen kom till oss tänkte jag; detta blir till en förändring för både individ och samhälle. Vi kommer bort från livsstilen vi haft där det behövs 4 jordklot för att räcka till alla. Nej då. Avkastning, investeringar, aktivitetsplaner, bygg ut infrastruktur med elvägar och bredband i hela landet. Bilden som illustrerade skrivelsen är skräckinjagande. Plast, plast, kanske andra svåra material nergrävda i jorden över varje liten avkrok av vårt land.

Hur blir det sen? När "utvecklingen" gått vidare och vi inte längre behöver de färgglada plastslangarna. Gräver vi upp alla och återvinner material? Rusta vårt försvar för miljarder? Ska vi fortsätta att vara ett neutralt land? Lagringspeng till den som fångar in utsläpp av växthusgaser. Ingen livsstilsförändring? Ekonomin. Vi behöver säkra att ekonomins hjul snurrar. Så ungefär skriver de fyra företrädarna för L.

Jag har ett hopp om att den här tidens svårigheter ska få oss att lite mer ödmjukt dra oss en bit tillbaka när det gäller alla olika krav vi har. Jorden, vår Mor, orkar inte med oss.

Gunvor Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare