Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Moderaterna i Gävle har blåst sina väljare om samarbete med SD

Lagom till jul har Moderaterna valt att bjuda flertalet av sina väljare på en rejäl blåsning. Både före och efter valet lovade partiet, också i Gävle, gång på gång att inte samarbeta, förhandla, samtala eller samverka med SD.

Men i början av december kom beskedet att M nu ändå avser att samarbeta med SD. Efter moderatledarens nya besked gäller detta så klart också i Gävle. Alla tidigare löften är därmed svikna.

I Gävle innebär det nya samarbetet att M och SD nu går ihop och bildar gemensam front mot Liberalerna och Centern. Vilka av M:s väljare i Gävle hade givits den bilden av partiet före valet och fram till nu? Visste moderaternas väljare i Gävle, att partiet skulle gå ihop med SD i kommunen mot de tidigare nära alliansvännerna? Allt M i Gävle sade till sina väljare före och efter valet innehöll ju motsatsen.

Många som förut litade på M i Gävle har nu all rätt att känna sig ordentligt svikna. Era röster kommer hädanefter att användas av M för stärka partiets nya samarbete med SD i kommunen. Många som trodde på M före valet, får nu vackert finna sig i att bidra till att utveckla SD:s politik.

Moderaternas kommunalråd Elofsson har en del löftesbrott att reda ut inför för sina (svikna) väljare.

I väntan på Elofssons förklaringar önskar väl Moderaterna i Gävle en God Jul. Och tackar för rösterna.

Moderaternas svikna löfte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare