Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Moderaternas nya valfrågor

Alkohol och utvecklingstid tycks ha blivit moderaternas valfrågor i nästa val. Ett fattigdomsbevis, och Lars Beckman tycks vara den som har ledningen i båda frågorna. Det verkar otroligt att de skulle satsa på de som vill köpa alkohol även på söndagar, och nu är det ölet som skall få provsmakas i större kvantiteter.

Inget land kan tala om hur lätt det är att kunna köpa det vi vill ha som har försäljning även i vanliga livsmedelsbutiker. Svenska Systembolaget har den möjligheten, finns inte vinet i deras butiker så finns beställningssortimentet.

Lars Beckman tycks tillhöra dem som tror att man är färdigutbildad om man har gymnasie- eller universitetsutbildning. Sådan grund är bra att stå på, men det är först i arbetslivet som utbildningen utvecklas. Det är väl endast val till politiker där det inte krävs erfarenhet också.

Jag upplevde den tid då privata arbetsgivare såg till att den anställde fick tid att utvecklas. Det var först in på 60-talet som statliga verk anordnade kurser för sin personal. Utvecklingen visade att det fungerade väl då många tjänster blev obehövliga. Det är så Lars Beckman, att med praktisk utbildning blir personal effektivare och kan leverera tjänster, det gäller även läkare och skolpersonal. Det krävs något som dagens företag inte förstår. De skall betala lön som det går att leva på, om de vill leverera bättre produkter.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare