Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: MP ha inte en susning om hur komplext klimatet är

Annons

Svar till Bodil Valero, Joann Ling, Emelie Lejon och Rejn Karlgren (MP): "Mycket står på spel i EU-valet – Mycket står på spel i EU-valet – bland annat skogsbruket i Gävleborg"

Skribenterna anser att Miljöpartiet har något att göra i EU-parlamentet, men om man ser till att Miljöpartiet exempelvis röstat emot flera EU-förslag om terrorlagstiftning så är det inte självklart - snarare tvärtom. Att Miljöpartiet, med hjälp av EU, ska rädda något påhittat klimathot är lika besynnerligt.

För att ett parti ska vara trovärdig, och ha ett legitimt berättigande i EU-parlamentet, krävs att partiet vet vad de pratar om, men Miljöpartiet, och dess främsta kandidater, har gång på gång visat att de inte har en susning om exempelvis den terrorism som frodas i Europa eller för den delen hur komplext klimatet är.

På sin konferens nyligen, liksom i debattartiklar, uttalas det att mänskligheten nu bara har fem år på sig att rädda klimatet. För 30 år sedan angav exempelvis FN att världen bara hade tio år på sig innan allt vara utom människans kontroll. Flera länder skulle komma att ligga under vatten, bland annat Maldiverna. Ett Maldiverna där man ganska nyligen invigde en ny internationell flygplats.

Redan 1972 när FN hade sin första miljökonferens i Stockholm kom profetiorna om domedagen och därefter rubrikerna om “vi har tio år på att hejda katastrofen”!

Det som hänt är att jorden blivit grönare och växtligheten frodas, och det bästa med det är att det sker utan miljöpartistisk påverkan!

Stig Mörtman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare