Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När det är kris då går det plötsligt bra med bidrag

Vår skatteallergiska moderata riksdagsman, Lars Beckman, tycker att ökad a-kasseförsäkring ger ökad arbetslöshet. Riksdagsmännens egna lönegarantibidrag av skattemedel står nog utanför. Han vill heller inte ha någon bidragsbomb, kan det vara bidrag till städning av lyxvillor? Bidrag till vinst i privata vårdbolag, vinst i privata skolor, och så vidare?

Känns som om det stora antalet insändare från den moderate mannen tyder på en viss panik, då de "självläkande" marknadskrafterna inte fungerar i kristider, och det blir tydligt nu. Därför angriper han med ett antal inlägg de insändare som har kritik.

Privatisering av offentliga samhällsbärande åtgärder pratas det mycket om i goda tider, men nu i kris då ska det socialiseras, då är bra med bidrag, dock ej till de svagaste. Där ska det stramas åt för att öka motivationen. Det är en sjuk logik.

Det stora egot är ett gissel där empati/solidaritet med svaga och sjuka ligger ljusår bort.

Janne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare