Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När får vi se rubriken "1 500 politiker mister sina arvoden på grund av nedskärningar"?

Nu måste vi väljare säga ifrån, när vi ser vår välfärd plockas ned på grund av att byråkratin inom välfärdssektorn tar allt större del av våra gemensamma skattemedel.

Vi måste fråga oss varför man behöver öka regionernas administratörer, kommunikatörer samt chefer med 36 procent, samtidigt som man hävdar att problemet är att de vårdanställda är för många. Man börjar i fel ände utan att man själva ser sitt fel, och det får pågå år efter år utan att någon reagerar.

Inför varje val går samma politiker ut och säger att vi skall fixa det här. Det har man gjort nu i flera decennier utan att något blivit bättre. Man klänger sig fast i jobb som är högt arvoderade, fast man vet att man kör vården i botten och mot en konkurs. Det får man göra för att regeringen inte vill göra sina partikamrater arbetslösa. Det finns väl inga politiker som inte fått förlängt uppdrag på grund av arbetsbrist?

Vi har väl aldrig sett rubriker som "1 500 politiker mister sina arvoden på grund av nedskärningar". Det har aldrig hänt, för politiker bestämmer själva vad som behövs och inte. Då bestämmer man att vi behöver behålla de 21 regioner för sjukvård som vi har i Sverige. Varför? Därför att göra en omorganisation av 21 politiska styren till en enhetlig sjukvård i Sverige, betyder en massiv förlust av högt arvoderade politiska tjänster i landet.

Men man glömmer att vi som väljare är deras arbetsgivare och när man lurar sin arbetsgivare så kallas det trolöshet mot huvudman. Kan man dra er inför rätta?

Roger555

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare