Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När ska barnen få kosta pengar, Gävle kommun?

Annons

Gävle kommun, vad håller ni på med? Ska vi förskollärare behöva bli utbrända innan ni reagerar?

Jag har jobbat som förskollärare i fem år, i fem års tid har jag och mina kollegor konstant fått höra "det finns inga pengar" när vi efterfrågar material och resurser, det vill säga mer personal, material kan vi klara oss utan, vi kan leka med kottar och bark om det är så.

Men resurs och personal, vi ber om mer resurs/personal för barnens skull, för deras säkerhet, inte för att vi ska sätta oss i personalrummet och dricka kaffe. Jag blir så ledsen ända in i själen när jag ser hur det slarvas med barnen i förskolan av er som sitter på pengarna, barnen är ju vår framtid, varför inte göra det bästa av den?

Är det viktigare att ni får era feta löner och fallskärmar än att vi i framtiden får ett Gävle med mindre kriminalitet och färre som fastnar i psykisk ohälsa, sjukskrivningar, och så vidare? Kan ni verkligen somna gott om nätterna med vetskapen om att vi förskollärare sliter ihjäl oss varje dag för att hinna vara på plats när just de där barnen som alltid slår först och tänker sen är i farten, samtidigt som nån skriker "klar!!!" på toaletten och någon jagar dig i hasorna för att de vill så gärna visa något de byggt eller ritat?

Yrket blir ju inte heller speciell attraktivt för nyexade förskollärare eller de som funderar på att plugga när de får se vår vardag som konstant består av för få anställda och vidrig Sodexo-mat.

Snälla, tänk på framtiden och ge förskolan pengar och bryt med Sodexo!

Orolig förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare