Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När ska trafiksituationen för gående och cyklister i Hemlingby köpcentrum lösas?

Annons

För ovanlighetens skull behövde jag göra ett inköp i Hemlingby köpcentrum och tog cykeln som vanligt. När jag väl kommer fram till köpcentrumet tvingas jag korsa en hårt trafikerad bilväg fyra gånger i vardera riktningen, plus en extra gång eftersom jag först cyklar fel. Jag råkar nämligen inbilla mig att det finns flera vägar för mig som cyklist, och inte minst, en säker och praktisk väg.

Fel tänkt. Här är jag som kommer på cykel inte önskad som kund, det är uppenbart. EN väg finns och där saknas såväl cykelövergångar som övergångsställen. De stressade bilisterna brakar på, jag får vänta länge. Att ta sig fram är tämligen livsfarligt.

Jag har de senaste åren läst artiklar och insändare om den undermåliga trafikplaneringen för gående och cyklister i Hemlingby köpcentrum. Men ingenting händer. Tänker Gävle kommun, som gärna kallar sig ”miljökommun” och som i sommar låtit personal spraya tackord till cyklister på cykelbanor i stan, lösa detta?

Är det inte bättre att måla riktiga övergångsställen och göra trafikmiljön säker än att lägga resurser på till intet förpliktigande reklam för en cykelkampanj? Fråga gärna mig som cyklist vad jag föredrar, en klapp på axeln eller en fungerande trafikmiljö.

Camilla Dal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare