Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När skall S, C, MP och Naturskyddsföreningen förstå problemen med vindkraftverk?

Läste att vindkraftverken i Ockelbo med omnejd är otroligt störande. De låter som en stenkross säger de boende intill, plus blinkande sken så att de boende måste mörkläggningsgardiner.

Fråga till MP, C och S samt Naturskyddsföreningen, ni vill ge Svea vind rätten att bygga jättehöga vindkraftverk någon kilometer från kusten vid Iggön-Norrsundet. Ni anser att Europa behöver ström, men ni bryr er inte ett dugg om människornas hälsa, utan det är bara köra på.

Naturskyddsföreningens ordförande sade i intervju i lokal-tv att nuvarande befolkning får stå tillbaka för att tidigare generationer har haft det bra med bra utsikt mot havet och inga missljud. Man frågar vilka medlemmar i föreningen ställer upp på detta som ordföranden framför. Om jag var med i föreningen skulle jag gå ur direkt.

Varför skall ni som säger att ni är för miljön förstöra den och låta människorna bli sjuka av olägenheterna genom dessa monsterbyggen som Svea vind offshore vill bygga? Dessutom vill Svea vind inte avslöja hur de skall finansieras och vilken som ska bli ägare. När skall ni förstå hur tokigt det är? Vad är ni för politiker i Gävle kommun? Hoppas att innevånarna i kommunen inser vilka åsikter ni står för och väljer några andra vid nästa val. Det är ju inte bara vindkraften som ni verkar tappat all sans kring – vi har även exemplet med transformatorn med 220 000 liter olja på en vattentäkt

Stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare