Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nedbrytningen av en bra förskola i Sandviken har börjat

Nu, föräldrar i Sandvikens kommun, behöver vi pedagoger er hjälp att protestera. Kommunchef, kunskapsnämnd, skolchef, rektor, biträdande rektor och facken ser bara pengar här och nu. Pandemin gör dagarna osäkra för alla och vi uppmanas att hålla avståndet.

Men i höst är den tydligen borta här i Sandviken, för då stängs det avdelningar och barngrupperna ökar. De flesta kommer ha cirka 23 barn på tre–fem år och 16 barn på ett–tre år. Dessa siffror kan öka om det finns barn med gratisplats för då ska det gå två barn på den platsen.

Om kommunen har tur så kan det hända att de får statsbidrag för att minska barngrupperna. Detta innebär dock inte att antalet barn sänks utan att vi pedagoger måste dela gruppen stora delar av dagen och att ett antal barn måste vara ute mellan 9.00 och 14.00. Lunch får vi äta ihop, men hur vi ska få plats i lokaler som inte rymmer denna mängd barn är upp till oss pedagoger att lösa.

I höst kommer många barn i Sandviken att få dela klädhängare, skohylla med en kompis. Barnens trygghet att ha sin egen matplats kommer inte heller att gå att genomföra. Flera matbord är inte ett alternativ eftersom barnen behöver plats att leka på också.

Var finns Barnkonventionen i det här? Hur otrygga barn vill vi ha? Funktionsnedsättningar? Stressad och sjukskriven personal? (Friskvårdstiden tas även den bort). Hur värderar vi ALLAS pedagogiska arbete?

Nedbrytningen av en bra förskola har börjat nu så snälla hjälp oss. Ser tyvärr inte fram emot att jobba efter semestern.

Oroliga barn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare