Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej, det är inte pensionärernas fel att ekonomin går dåligt

Svar till Siw och Arne Sjölinder: Det är inte vi pensionärer som tynger kommunens ekonomi

Jag är ingen politiker och jag tar heller inte ställning för något parti i den svenska debatten idag, jag anser att det är lika illa i alla partier. Du lyfter dock något viktigt, för nej det är inte du och dina kamrater på ålderns höst som bekostar samhället. Hela livet har ni kämpat för vår välfärd, det är ni som byggt upp den och det är en skam att följa debatten över hur ni idag skambeläggs.

Som verksam i samhällsdebatten och med stor insyn i kommunens skola och omsorg så vill jag påstå att jag vet att det är invandringen som kostar. Men vi svenskar valde detta, nu måste vi betala priset i form av ärlighet och givmildhet, vi måste inte bara öppna våra hjärtan utan vi måste nu ta konsekvenserna av dess innebörd, vilket innebär att öppna våra plånböcker. Detta för att få samhället upp mot ytan igen för snart är vi nere på botten.

Vi måste sluta skuldbelägga pensionärerna, säga sanningen och börja agera därefter. Skatten måste höjas, kommunala chefslöner och konsulters löner måste halveras, barnbidrag och föräldraförsäkring reformeras för att anpassas till att en stor del av kvinnorna i Sverige nu föder fler än det tidigare snittet på 1,7 barn. För att det finns fler människor som behöver extra stöd i alla instanser och som kräver mycket av samhällets ekonomiska resurser. Så nej, det är inte ditt fel. Det är vi tillsammans som valt detta och nu måste vi ta konsekvenserna och börja med ett erkännande.

MissTeacher

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare