Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej, det finns ännu bättre ställe för återvinningsstationen

Annons

Svar till Håll Kungsgården rent: Välj ett annat ställe för återvinningsstationen

Hur tänkte du nu? Göra en returstation utanför återvinningen är väl inte optimalt? Alla har inte bil som bor i Kungsgården och behöver då transportera sina tidningar och förpackningar många kilometer.

Det finns bra mark centralt i Kungsgården att placera dessa containrar. Exempelvis på kommuns mark (åkern) bredvid parkeringen vid kyrkan. Finns fler lämpliga platser. Ska vi sortera ska möjligheten finnas för alla. I de flesta städer och orter finns de centralt och i anslutning till affärer och parkeringar. Se Hofors, Ica Maxi Sandviken, Ica i Storvik, med flera.

MEN, de som har hand om tömning och skötsel av dessa ska sköta det bättre. Finns så mycket teknologi idag så det bör inte vara svårt – till exempel kameror, så behöver de inte ens åka ut för se att det ser trevligt ut. Alternativt anställ någon arbetslös svensk ungdom att åka runt för kontroll. Bättre samarbete önskas mellan berörda parter – kommun, Gästrike Återvinnare, med flera.

Tintin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare