Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ni bränner pengar – sluta!

I Sverige dör cirka 8 000 personer av rökning varje år. Det är framför allt hjärtinfarkt kol och stroke drabbar de som röker, allergi är också vanligt. Även de står bredvid en rökare kan bli sjuk av rökning. Det kostar samhället mycket pengar. Man kan säga att ni bränner pengar.

Jag tycker att ni som röker ska sluta med det. För det första så kan ni slippa få hjärtinfarkt eller andra sjukdomar som beror av rökning. Att få hjärtinfarkt eller ett annan sjukdom gör att du får ett sämre liv. Kanske du vill träna eller resa någonstans, men sjukdomen gör att du inte kan göra det. För det andra är det så dyrt att röka. Ett paket cigaretter i veckan under ett år kostar ungefär 3 000 kronor. De pengarna kan användas till något roligare, till exempel att gymma. För det tredje så luktar röken illa och sätter sig fast i huden och kläderna.

Kanske ni tycker att jag har fel och att jag överdriver. Eller så säger ni säger att "det är min kropp och mina pengar, jag gör vad jag vill". Jag tycker ni har fel. Det blir dyrt för er själva och dyrt för samhället. Så sluta bränna pengar och sluta röka.

Ett förslag från mig söka hjälp på hälsocentralen eller sluta röka-kurs. Jag vet att det inte är lätt. Det värt ett försök för att slippa få sjukdomar som beror av rökning.

En som inte röker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare