Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ni har dödat en vacker vargtik – hoppas att ni kan stå ut med ert samvete

Den vargtik som setts runt Hammardammen dödats efter att länsstyrelsen beviljat Hofors kommuns ansökan om skyddsjakt. Vargtiken hade visserligen observerats av några personer, men inte på något sätt försatt någon i fara, varken djur eller människa.

Hur känns det att sätta ett skott i ett friskt fint djur? Hur är det när människor låter sig styras av rädsla och okunnighet som sedan myndigheterna följer upp och cementerar?

Det största hotet mot människan är okunnighet, vilket i sin tur föder rädsla.

Hur känns det för vargtiken som helt plötsligt blir dödad mitt i livet? Djur känner också smärta och rädsla över att bli jagad av hundar och jägare med gevär försett med kikarsikte. Rädsla för sitt liv. Det är fegt! Utan våra djur är vi människor ingenting. Vi är beroende av naturen och djuren. Från minsta insekt till våra fina rovdjur. Vi har alla en uppgift på jorden.

Länsstyrelsen har helt obefogat beviljat en huvudlös ansökan om skyddsjakt. Ni har gjort så fel. Ni har dödat en vacker vargtik. Hoppas att ni kan stå ut med ert samvete.

Djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare