Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu är det dags att bygga en ishall i Hedesunda

I många år har kommunen lovat det ska bli en ishall i Hedesunda, men skjutit upp det. Det är många fler än bara jag som vill ha en ishall nu. Det är så pass många barn, ungdomar och även vuxna som vill ha ett aktivitetshus med flera omklädningsrum, en ishall, en ny kafeteria och att isen håller längre.

Vi borde ha en ishall för att det är bara vårt lag och Brynäs IF som har tjejlag, och som ni säkert vet så har redan Brynäs flera ishallar. Vi har många olika lag och väldigt många barn och ungdomar som borde få det bästa för att kunna utvecklas mera.

Att röra på sig är så otroligt viktigt för att ha en bra hälsa och så klart håller det inte att bara röra sig under vintermånaderna. Om vi hade haft en ishall så hade isen kunnat både vara i gång längre och börja tidigare och vi slipper hamna efter alla andra lag som har hunnit träna längre än oss.

Jag förstår att det är dyrt att bygga en ishall och att det behövs mycket material. Men eftersom vi i Hedesunda inte har så mycket att göra så tycker jag att vi är värda en ishall. Det är också väldigt dåligt för miljön om vi skulle behöva åka in till stan och träna på våren och hösten. Eftersom om man får träningstider i stan så är det oftast väldigt sena tider och då kommer man hem sent och blir trött och orkar inte med skolan. Det finns nästan inget positivt med att träna i stan.

Nu tycker jag att det är dags att kommunen tar tag i detta och börjar bygga.

Elev från Nynässkolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare