Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu är det dags att stoppa MP

Nu är MP på gång igen att med nya påhitt som att ta bort vetorätten för kommunernas rätt att stoppa byggande av vindkraftverk. Nog är det konstigt att ett fyra procents-parti styr Sverige. När skall Löfven sätta ned foten? Eller är statsministerposten så viktig att MP får driva genom allt de vill?

LÄS MER: "Gävles veto stoppade vindkraft – nu kan lagen ändras"

Det är ju näst intill skandal att låta utländska företag få bygga och äga dessa monsterverk utan att regeringen reagerar. Vad jag inte förstår är varför allt detta inte byggs i Stockholm eller i Tyskland där elen behövs. Dessa byggen av vindkraftverk som förstör Sveriges natur är ju helt otroligt. De till och med tappar bladen så de är ju farliga också.

MP införde skatt på plastpåsar som kulle ge 2, 1 miljarder i skatteintäkter. Det har knappt blivit en tiondel av detta. Det borde räcka nu med dessa låtsasprojekt som kostar Sverige stora pengar och besvär. Sveriges utsläpp är cirka 0,12 procent av CO2 (2017) av världens totala utsläpp. Varför inte satsa globalt och försöka få ner nivåerna i stället för att ställa till stora besvär för vårt land som inte påverkar det totala utsläppen av CO2? Varför inte satsa en del pengar på fjärde generationen av kärnkraft så klarar vi elen och miljön galant?

stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare