Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu måste de ordinarie operationerna komma igång

Nu måste den ordinarie patientvården med akuta operationer komma igång på allvar. Staten måste ta mycket större ansvar i detta nu. Covid-19 måste hanteras vid sidan om.

”Planera för det värsta och hoppas på det bästa”. Detta sa en partiledare i opposition redan i början på mars. Ändå lät regeringen plan från härden Iran komma in utan obligatorisk karantän. Ändå tilläts sportlovsresor till alperna utan hemkommande karantän. Ändå kom inga direktiv på masker inom hemtjänst för man antog att det inte hjälpte.

Nu kommer bevisen för det motsatta. Vet man inget kan man även agera efter ovan nämnda citat. Sen kan man med lättare samvete säga efteråt: Vi kanske hade fel. Men vi tog det på allvar. Vi hörde råden från FHM men valde att agera hårdare tills vi hade mer att gå på.

Nu kommer nästa smäll.

Människor lever idag med daglig dödsångest och försämrat utgångsläge för varje förskjuten hjärtoperationsdag. Varje cancertumör som växer. Det är inte det Sverige vi haft, inte ska ha och inte förtjänar.

Nuvarande regering har inte levererat denna vår och det är människor som offrats och dör för deras brist på kompetens.

Son till hjärtsjuk far

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare