Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu måste Folkhälsomyndigheten peka med hela handen

När inte privatpersoner kan ta ansvar, då måste Folkhälsomyndigheten sluta med att rekommendera. Nu är det dags att peka med hela handen.

Folkhälsomyndigheten ta ert ansvar. Förbjud folksamlingar på över tio personer. Förbjud alla ej nödvändiga resor. Hur svårt kan det vara att ha modet och förståndet att omedelbart ta dessa viktiga och i många fall livsviktiga beslut.

Detta med att rekommendera olika åtgärder fungerar ju bevisligen inte. Nu är det dags att sluta vara mesiga och försiktiga, det är hög tid att vara modig.

Folk har bevisligen svårt att förstå vad som är viktigast – att resa i väg på semester några dagar, eller stanna hemma och bidra till att det inte blir en ”total härdsmälta” i Sverige. Lär av andra länders framgångar och misslyckanden när det gäller bekämpningen av detta dödliga coronavirus.

Folkhälsomyndigheten har gjort många bra saker för att minimera spridning av coronaviruset. Till exempel att folk skall undvika andra människor i största möjliga mån, hålla sig hemma, tvätta händerna ofta, och så vidare.

Nu är det dags att visa handlingskraft och skydda oss medborgare – framför allt skydda de äldre och sjuka.

Martin Stugholm, Brunflo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare