Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Numera verkar det vara polsk riksdag i våra kommuner

Ebba Busch Thor, du har valt fel hatobjekt. Det är inte Stefan Löfven och hans socialdemokratiska regering som minskade personalen inom vården då han efterträdde den borgerliga Alliansregeringen. Inte heller han som köpte stödstrumpor för 3 000 kronor paret, som kostar under 200 kronor paret på apoteken. Eller minskade tillgångarna på sjukvårdsutrustning.

Det var bland andra Göran Hägglund (KD), det vill säga ditt parti, som ingick i den 12-åriga regeringen.

Det var landstingen, numera regionerna, och kommunerna, under medverkan från den borgerligt styrda SKL (Sveriges Kommuner och Landsting), numera SKR (Sveriges Kommuner och Regioner). De är fortsatt borgerligt styrda.

När det gäller vården i Gävle så har den skötts av politiker som har underliga uppfattningar om människors förmåga att tänka. När jag klandrade en socialdemokratisk riksdagskvinna för brister i valorganisationen fick jag till svar: "Du är 70 år, det är andra tider nu". När jag frågade en nyvald kvinnlig ordförande i kommunstyrelsen hur hon vågade ta ett sådant uppdrag när hon inte hade någon längre politisk erfarenhet, blev svaret "Det är bra betalt". När jag frågade en kvinnlig ordförande i byggnadsnämnden varför de delegerade så många ärenden till tjänstemän så blev svaret "Annars blir sammanträdena så långa".

Väljarna bör tänka över varför de riktar sin kritik till fel personer. Det är ändå ni som är orsaken till hur valen utfaller och vilka förtroendemän som väljs. De partiledare som kritiserar andra är en del av orsaken till varför det numera verkar vara polsk riksdag i kommuner som riksdag.

Börsen går upp, pensionerna sänks, är en av orsakerna till att pensionärer dött inom de brister i vården som nu kommer i daga.

Karl Gustaf Skoog, en nästan 99-årig före detta politiker och statstjänsteman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare