Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya avtalet gjorde det betydligt sämre för många på Bysjöstrand

Före 1 januari 2019 hade vi på Bysjöstrands äldreboende ett avtal, ett avtal vi var nöjda med. Vi kunde med det avtalet styra mer över vår arbetssituation. Bland annat hade vi en timbank där vår OB samlades, som vi sedan hade möjligheten att välja om vi ville ta ut i kontanter eller tid, och kunna styra vår arbetstid på schemat.

Men 1 januari 2019 ändrades detta när man bytte avtal, till det sämre för många utav oss.

Bland annat sänktes vår OB-ersättning märkbart. Vi försökte protestera till ledningen, men då för döva öron. Vi befarade att sjukskrivningarna skulle öka, att det skulle bli svårare att få ta i personal som ställde upp att jobba helger, och så vidare. Vi protesterade, men arbetsgivaren valde att inte lyssna på personalen och bytte avtal, vilket de har rätt att göra, trots en försämring för många utav oss.

Som svar på varför det skedde ett avtalsbyte skulle det vara på grund av att det då gamla avtalet medförde en dålig arbetsmiljö och stress hos personalen, enligt ledningen. Som exempel skulle schemaläggningen vi utförde när vi hade det gamla avtalet vara en stressfaktor för oss. Med nya avtalet skulle den belastningen bli lindrigare, men även det har blivit värre.

Nu har ett år gått sedan avtalsbytet och vi kan konstatera att sjukskrivningarna ökat, vi fick lägre lön samt att arbetsmiljön nu är sämre än tidigare.

Nu satsar kommunen 1 miljon på grundlönen till fast anställda. Det ska enligt uppgift då bli en löneökning på drygt 600 kr/person, före skatt. Alltså 600 kr, till en fast heltidstjänst. Men hur många jobbar 100 procent på Bysjöstrand? Hur många har en fast anställning?

De som inte jobbar 100 procent (majoriteten) får alltså ingen höjning på 600 kr, från en redan låg lön i grunden. Och de som inte har en fast anställning, får alltså ingen höjning alls.

Bytet av avtalet måste så som vi ser det ha varit en ekonomisk besparing. Var prioriterade man lägga den besparingen, istället för på personalen?

Visst är det bra att man gör något åt vår grundlön. Men OB-tillägget är för oss väldigt viktigt, då vi både jobbar kvällar, helger och storhelger. Då måste man som anställd känna att det ger något extra i plånboken med att ställa upp på obekväm arbetstid, annars har vi snart bara ännu större problem med att klara av att bemanna hela verksamheten året runt, dygnets alla timmar.

Vi älskar vårt yrkesval, vi brinner för våra brukare. Förslaget om satsningen är bra, men det duger inte. Vi har bland de högsta kommunala skatterna i landet, och varit bland de sämst betalda inom vården, vad ger denna marginella höjning?

Personalen på Bysjöstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare