Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya skatteförslaget leder till förfall för S

Annons

Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att en socialdemokratisk regering kunde komma med ett sådant skatteförslag.

Inte så mycket för att liberalerna alltid velat ta bort värnskatten. Det är centerns Stureplans-politiker som inbillar sig att landsbygden skulle vara villig att godkänna era mutor för att få igenom förslaget som innebär att inkomster över gränsen för värnskatt skall ge årliga skattelättnader på 40 000 kr, medan nådegåvan till andra glesbygdsbor får nöja sig med 1 650 kr/år. Vilka bor i glesbygd, det bestämmer ni själva.

Det är för mig som socialdemokrat oförståeligt att mina förtroendevalda vågar ta ett sådant här beslut. Det kan endast leda till partiets totala förfall.

Det försvåras av att de höga arvoden ni gett er själva innebär att det är politikerna själva som får den höga skattesänkningen men betalas av oss vanliga skattebetalare.

Jag vill erinra om att 1932 när S tog över makten fick en vald kommunfullmäktigeledamot inga arvoden, men fick böta 2.50 om de uteblev från ett sammanträde, oavsett bortovarons orsak. De ställde upp för att hjälpa sina arbetskamrater och sig själva till ett drägligt liv.

Jag vill erinra om att Gunnar Sträng som sedan blev finansminister cyklade runt i Sverige för att bilda lantarbetarfackföreningar. Idag skall den förtroendevalde har ersättning också för att läsa in möteshandlingarna. Sedan har man beslutat sammanslå alla nämnder till en samhällsbyggnadsnämnd. Ingen vanlig människa kan vara så kunnig att de kan alla beslutsområden inom en kommun.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare