Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ockelboandan är bland det finaste som finns

Jag som relativt nyinflyttad här måste säga att framåtandan i Ockelbo är helt unik. Jag har bott på många ställen runtom i Sverige och världen, men det har inte alls varit lika trevligt och vackert som här. Individer och hela kollektivet ”sluter upp” när det behövs. Medborgarna själva är naturligt stolta och tar ansvar för sina liv och stödjer, uppmuntrar och hela tiden förbättrar orten.

Att vara framåt är något verkligt bra och fint i Ockelbo, jantelagen är mycket svag här. Våra politiker och tjänstemän i hela spektrat på kommunen är otroligt duktiga på att stödja, lyssna och se framåt. För det är det en kommun skall göra, vara en ”god vän”, man visar medkänsla och kärlek till sina medmänniskor. Långsiktighet och gott ledarskap hos kommunalråd och styrande är fantastiskt. Man respekterar demokratin och talar med sina medmänniskor oavsett partitillhörighet eller politisk färg.

Det vackra landskapet, naturen och arkitekturen vårdas väl. Inga miljonprogram eller fula betongområden här! Kompromiss tagen i frågor är något mycket positivt, en seger och är något fint att eftersträva. Företagarandan, entreprenörsandan, drivet är på många sätt unikt i Ockelbo, just på grund av att självständiga människor har känt ett behov att skapa något.

Man känner gemenskap och vänskap i byn. Tradition och förnyelse, hand i hand. Detta är det som kännetecknar Ockelbo. Inte för mycket negativitet utan överflödande positivitet. Gnosjöandan finns men Ockelboandan är bland det finaste och mest medryckande som finns!

En lär’n te Ockelbo färä

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare