Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ogenomtänkt förslag om Sörgärdets förskola

Svar till Moderaterna: Förskolorna i Gårdskär och Marma behövs!

Läser att Moderaterna föreslår nedläggning av en av Sörgärdets avdelningar i stället för förskolorna i Marma och Gårdskär.

LÄS MER: Nya hotet mot Skärgården – föräldrar slår bakut

På Sörgärdets förskola finns tre avdelningar som fungerar utmärkt. Det som är bäst och tryggast för barnen ska komma i första hand och det är inte att flyttas fram och tillbaka.

Sörgärdets förskola ligger i samma hus som Sörgärdets skola vilket är en enorm trygghet för barnen då det blir en smidig, trygg och naturlig övergång till skolan. Att de nu ska flyttas från Sörgärdet för att senare flyttas tillbaka till Sörgärdet vid skolstart är ett fläng fram och tillbaka med barnen – nej så gör man inte.

De flesta barn från Marma, Gårdskär och Älvkarleby väljer att gå vidare med skolgång på Sörgärdets skola.

Att åka till Gårdskär eller Marma om man ej bor i dessa områden känns som en stor omväg, i alla fall Gårdskär som inte är en genomfart.

Där det drabbas minst är där det ska flyttas. För barnens bästa och ur barnperspektivet. Därför är förslaget från moderaterna ogenomtänkt.

Ogenomtänkt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare