Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ohållbart läge på Persgården i Hofors

Annons

Det här är fruktansvärt tragiskt, så många människor som drabbas av beslut och förändringar som verkställs utan några som helst möjligheter att påverka situationen, vem kan hjälpa innan det är för sent?

LÄS MER: Persgården ska omorganiseras – anställda känner sig överkörda

Många anställda mår väldigt dåligt, några arbetar på grund av drivkraften i glädjen de får av sitt yrke, men många orkar inte komma till arbetet. Det är en otroligt stor del av livet för de inblandande som påverkas till det negativa, inte minst deras mående och deras privatliv.

LÄS MER – INSÄNDARE: Vi känner oss överkörda efter beskedet om omorganisation på Persgården

I första hand vill personalen att de boende ska bli omhändertagna, få rätt vård och ha det så bra som möjligt i sin vardag, men de känner hopplöshet och saknar snart helt möjligheter till att sköta sitt arbete på ett tillfredsställande sätt.

Det här drabbar även de boende hårt, deras vardag blir oviss, rörig och oharmonisk. De är värda så mycket mer precis som personalen, det här handlar i slutändan om människors liv, deras mående och om vi går till oss själva så vi vill väl alla må bra?

Varför ändra på någonting som har fungerat så bra under så lång tid och varför inte ta vara på information från de som har kunskap och erfarenhet om arbetet i verksamheten?

Det är dags att hjälpa alla inblandade på Persgården, inom kort kan det vara för sent och vart ska all personal och alla boende då ta vägen?

Orolig närstående till anställd

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons