Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om de här får bestämma blir det synd om människorna

Svar på "SD, M och KD är redo för maktskifte i Ockelbo"

Gammal retorik från Tyskland fungerar tydligen. Man väljer ut en grupp till att börja med, som orsak (lugn blir fler senare) troligen alla som inte sympatiserar med förslagsställande grupp, och man startar hatkampanjer mot styrande. Redan initierad av högerextrema. Fungerade bra på 1940 tal, men facit förödande för ALLA i Tyskland.

Kvalitén i välfärd hotad på grund av migration? Kanske också faktorer som skattesänkningar, privata skolor, vård och rutbidrag till icke behövande, och så vidare, också är orsak? Det ändrar ni inte på, tvärtom. Tiggeriförbud för ökad säkerhet?

Problemet verkar finnas i er själva, tungt att se en arm människa? Är SD, M och KD otrygga av detta? Hjälp då till på andra sätt än förbud. Snart uppfostringsanstalt med taggtråd? Sedan kameror i Ockelbo, var ska de sitta? Var är de extrema platserna, i centralort, Jädraås, Rönnbacken? Vem ska betala övervakning dygnet om? Jag är för kamera, på ställen med behov, men i Ockelbo?

Fler händer i vård och skola vill ni ha. Bra, men hur betalas det genom minskade skatter? Kanske privata avgifter som ofta M vill ha. Deras tröjor med "älskar att äga" och kampanjer som satsa på dig, med självklart egoistiska toner, avslöjar att solidaritet och empati ligger ljusår bort. Tragiskt. Klart man kan satsa på sig själv, men glöm aldrig, en dag är du själv beroende av hjälp. Detta är en tidsfråga. Det är synd om människorna, sade Strindberg. Med denna grupp i ledning blir det så i alla fall.

Janne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare