Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Omöjligt prata politik med medelamerikanen – de visste ingenting

I slutet på 70–talet och många gånger under 1980-talet var jag i USA av olika anledningar. Besökte tjocka släkten och bilade omkring, med mera.

Ett tag var dollarn nere i 5–6 kronor och allting var billigt, hotell, bilar, mat, för att inte tala om bensin. Det gick alltså ingen nöd på oss utlänningar som vistades i landet.

Vad man reagerade på var att medelamerikanen var helt införstådd med att de bodde i världens rikaste land, de behövde inte bry sig, de log lite överlägset när de fattade att man inte var amerikan. Nyheterna på tv var ganska enahanda, reklam naturligtvis, sedan kopplade de upp Washington, Moskva och Jerusalem, kanske ibland Bonn eller Berlin och London. Något från Skandinavien förekom nästan aldrig.

Nu var det ju ett tag sedan man var där men det har bitit sig fast. Att prata om politik och allmänna saker med medelamerikanen gick inte, de visste ingenting, de trodde världen slutade utanför Los Angeles och New York.

Nu när man hör och ser Donald Trump förstår man hur han har kunnat undgått att förkovra sig.  Han tillhör den generation som jag träffade när jag var flitig besökare i landet, en som inte behövde bry sig, en helt överlägsen nationalitet, en som bor i världens rikaste land.

Dollarresenären

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare